Jay's Strix


perustiedot

Suomalainen ratsuponi (25%), tamma, synt 06.06.2018
6-vuotias, 146cm, ruunikonkimo tobiano (EE/Aa/Tt/Gg)

yleispainotus, koulutustavoite HeA/110cm

VH00-000-0000, #PKK0000

kasvattaja Eemil Sodantaival, Närhimäki (VRL-01436)
omistaja Inkeri Johansen (VRL-10595)
kotitalli Seppele


kuvagalleria


saavutukset ja arvonimet


historia ja luonne

Siirin nimi ei vielä silloin ollut Siiri. Se oli tylsästi vain Striksi, ja se oli kasvattajalleen ihan mahdottoman tärkeä poni. Kasvattaja oli kuitenkin mies, joka, no, ei nyt vain tehnyt ponikokoisella otuksella yhtään mitään – oli se sitten kuinka tärkeä hyvänsä –, mutta joka oli jahkaillut sen myymistä jo vuosikausia. Striksi oli saanut kuusivuotiaaksi asti olla lähinnä pihan koristeena ja tallin maskottina kuin joku pieni shetlanninponi. Oli sille jotain opetettu ja pieniä esteitäkin hypitty, mutta ikäisekseen tamma oli todella raakile.

Mä olin silloinkin Inkeri. Olin puoli vuotta aiemmin menettänyt mun työn Seppeleen ratsastuskoululla, joka oli ilmoittanut lopettavansa. Lähdin Daniel Susinevalta saadun työtarjouksen perässä Saksaan pakoon paikallejämähtämistä ja huonoa parisuhdetta. Ratsastin Danielin tyttärelle ostetun Mauri-shettiksen siihen kuosiin, että sen selkään uskalsi laittaa lapsen. Hoidin hienoja koulupuoliverisiä. Erosin siitä huonosta parisuhteesta. Kaipasin kotiin, vaikka kotona mua ei odottanut enää kukaan.

Sitten sain viestin. Seppeleen ratsastuskoulu heräisi mun vanhojen tallikavereiden toimesta uudestaan henkiin, enkä mä voinut uskoa sitä todeksi. Vapisevin sormin kirjoitin vastaukseksi, että voi luoja, mä haluan sinne takaisin töihin, koska musta tuntui hienojen puoliveristen keskellä niin yksinäiseltä, etten enää saanut henkeä. Ja ne ottivat mut! Pakkasin kamppeet heti. Daniel ymmärsi.

Striksin löysin vahingossa. Olin myynyt mun vanhan ponin ennen Saksaan lähtemistä, jotta saisin matkarahaa, ja tiesin, että pelkkä paskan lappaaminen kottikärryihin ei ollut mun intohimo. Halusin ratsastaa ja halusin kilpailla.

Facebookissa se tuli vastaan, eikä hintakaan huimannut päätä. Tuuheaksi kasvaneen, harmaan otsatukan alta tuijottavissa suklaanruskeissa silmissä ja pörröisessä, sekavärisen ruskeassa karvassa oli jotain tuttua. Valkoisia tobianokuvioita lukuun ottamatta se oli aivan kuin Ilolan Eliksiiri, mun ensimmäinen ja tärkein hoitoponini Seppeleessä, jonka kanssa olin voittanut ja kokenut kaiken. Silloin jo tiesin, että joku kohtalo tässä oli pelissä. Palaisin Seppeleeseen Siirin kanssa ihan niin kuin olin aloittanutkin.

Ostin sen, ja Striksistä tuli Siiri. Ja meistä tuli Inkeri ja Siiri – kaikkien aikojen lyömättömin yhdistelmä.


suku


i. Fatality Lumos
170 cm mkrj nwb
ii. VIP MVA Fn Dead Silence WH
167 cm m fwb
KTK-II, KRJ-I, YLA2
iii. Arafax
170 cm rnkm fwb
VPA-I
iie. Black Tears
172 cm m fwb
VPA-II
ie. VIP MVA Fn Relan Harmonia
170 cm rtkrj fwb
KTK-II, KRJ-II
iei. VIP MVA Fn Thanatos
184 cm m fwb
PKK-V, PP-MVA, VSN Ch, KTK-I,
KRJ-I, SPL-I, YLA1, VPVL-I
iee. VIP MVA Fn Salome
165 cm vrtkrj fwb
KTK-II

e. Vampire Slayer 5594
143 cm rnkm srp (50%)
ei. Avenged 5594
144 cm rn srp (50%)
eii. Jetblack Feeling
168 cm m kwpn
eie. Snidget
140 cm rnvkk conn
YLA3
ee. Vampire Heart 5594
145 cm rnkm srp (50%)
EV-II
eei. Vampire Money
172 cm mrn hann
eee. Nymfadora
138 cm rnkm conn
PP-MVA, CONN-III, YLA2

kilpailukalenteri


varusteet ja hoito-ohjeet

Varusteista kiitos Hemsbury Saddlery, Takakujan tallipuoti, Equestrian PRO ja Sokka Luxuries!


Päiväkirjamerkinnät


KYSEESSÄ ON VIRTUAALIHEVONEN

ulkoasu © Tuntematon Potilas
kuvat © Pölhö
luonne ja sukuselvitys © ellida