Chantelle du Wyonn


perustiedot

ratsuponitamma (37,5%), synt 08.03.2013
146cm, mustankimo

estepainotus, KO helppo A RE 100cm, tavoite 130cm

VH19-029-0017

kasvattaja Mette VRL-05058 / Wyonn
omistaja Emili Meier (VRL-10595)


kuvagalleria


luonne

Chantellesta, ”Tessasta”, olisi voinut tulla ihan kamala. Sen isän täysiverigeenit, jatkuva temppuilu ja ylvään oriin luonne yhdistettynä muuten vain umpi-ilkeään emätammaan olisi suurella todennäköisyydellä poikinut sellaisen hirviön, että oksat pois. Mutta voi sitä helpotuksen huokausta, joka kasvattajan huulilta karkasi, kun pikkuvarsasta näki alusta lähtien, ettei sen älynlahjat olleet lähellekään samalla tasolla vanhempiensa kanssa. Hintelällä ponilla kesti lähes kaksi kertaa normaalin ajan päästä edes jaloilleen syntymän jälkeen, ja emäkin katsoi sitä kuin halpaa makkaraa: ”ai TUOKO muka on MINUN??”

Tessa on omistajansa viimeinen poni, jonka kanssa kilpaura on vasta alkumetreillään – olkoonkin, että poni- ikä tuli ja meni jo vuosia sitten. Poniluokkiin kaksikolla ei siis enää ole asiaa, mutta muissa mittelöissä heitä nähdään tämän tästä. Maajoukkuetasolle asti ratsukoita valmentava isä ei oikein pidä ajatuksesta, ettei tytär ole vieläkään halunnut alleen oikeaa hevosta lastenratsun sijaan, mutta miksi kaikki pitäisikään olla niin hikistä ja vakavaa?

Tessa on edelleen aika höntti ja vähän hienohelma tamma, joka pelkää kuraisia vesilammikoita yli kaiken. Se haluaa, että sitä harjataan vain luonnonharjaksisilla harjoilla: vain ne ovat tarpeeksi pehmeitä prinsessaponin herkälle hipiälle. Tamma käyttäytyy kuitenkin ihan mallikkaasti hoitotilanteissa, mitä nyt vähän irvistelee liian kovista otteista muistuttaen, miten arvokasta eläintä kuuluukaan käsitellä. Taluttaessa se kävelee ylväänä pää pilvissä ja reipasta tahtia – kunnes kompastuu omiin jalkoihinsa, törmää käytävällä patsasteleviin kottikärryihin tai jotain vastaavaa, mitä tapahtuu melkoisen usein. Tessan mielestä karkailu, ruoan perässä juokseminen ja muu vastaava typeryys on ehdottoman rahvaanomaista, mutta tarhassa se ei silti anna kiinni kuin pitkän maanittelun ja suostuttelun tuloksena: prinsessaa kun ei voi mihinkään pakottaa.

Ratsastettaessa poni on vähän hitaasti lämpeävä. Se vaatii nuoreksi hevoseksi melko pitkän alkuverryttelyn kaikissa askellajeissa ollakseen parhaimmillaan. Esteen nähdessään Tessasta kuoriutuu vauhdikas ja melkoisen tyhmänrohkea tapaus, joka ei kiellä ikinä, vaikka ratsastajan tarjoama paikka hypätä olisi kuinka huono. Molempien henkikulta on siis täysin ratsastajan taitojen varassa… Tamma taipuu miten tiukkoihin käännöksiin tahansa (ellei kompastu taas omiin jalkoihinsa), mikä onkin sen valttikortti etenkin uusintaradoilla. Vanhemmiltaankin Tessa on perinyt jotain: nimittäin erinomaisen, ilmavan ja kevyen näköisen hyppytekniikkansa.

Sileäntyöskentely on Tessan mielestä ihan äärettömän tylsää, ja poni näyttääkin sen esittämällä maailman kankeimmat ja tahmeimmat liikkeet vaikka kuinka vääntäisi. Taitava ratsastaja saa kyllä tammasta irti helpon A:n tasoisen suorituksen, mutta siihen vaaditaan paljon kärsivällisyyttä, pitkää pinnaa ja lehmän hermoja. Tessa ei varmasti tee enempää kuin ratsastaja pyytää, ja pyynnötkin pitää tehdä just eikä melkein oikein, jotta Hänen Majesteettinsa ne jaksaa toteuttaa.


suku

i. Leeuw van der Wyonn
rp (25%), rnvkko, 148cm
ii. Ludwig van Drake xx
xx, rn, 167cm
KRJ-II ERJ-II YLA2 XLA-II Class I
iii. Gyro's Helper xx evm
xx
iie. Casey Callay xx evm
xx
ie. Colonel BE
rp (50%), vkko, 146cm
RPL-III
iei. Rougford's Colodor evm
rp (50%)*, vkko
iee. Daiana BE evm
rp (50%)**, vrt
e. Cayanne VOV
rp (50%), mkm, 145cm
ei. Garmensia
conn, mkm, 145cm
eii. Gabriel Boy evm
conn
eie. Secret Only evm
conn
ee. Omelett Es
brdbg, 160cm
eei. Hot Spring evm
brdbg
eee. Lisette evm
brdbg

* ieii. Celo ox evm
ox
ieie. Illnosar Fanelia evm
wB

** ieei. Diablo xx evm
xx
ieee. Giovanna BE evm
wB


kilpailukalenteri


varusteet ja hoito-ohjeet

♥ Sateella sadeloimi, kovalla tuulella tai kylmällä ilmalla alle fleece
♥ Toppaloimi aina pakkasella, sään mukaan tallitoppis voi jäädä alle
♥ Tallitoppaloimi yöksi alle -5 asteen pakkasella

Varusteista kiitos Takakujan tallipuoti, Equestrian PRO ja Sokka Luxuries!


KYSEESSÄ ON VIRTUAALIHEVONEN

ulkoasu © Tuntematon Potilas
kuvat © Ellida
luonne ja sukuselvitys © Ellida